Trendi színkombinációk választása webdesignhoz

,
színek

Alapvetően minden webes munka egyben kreatív munka is, hiszen a projektek nagy többségénél igény merül fel webgrafikai szolgáltatásra. Ebben a blogbejegyzésben megbízóknak és kreatívoknak adunk ötleteket arra, hogy milyen trendi színkombinációk közül válasszunk 2016-ban.

Mikor van szükségünk egy klassz színkombinációra?

  • Logó tervezéskor és a céges arculat kialakításakor
  • Weboldal grafikai tervezésénél
  • Bannerek gyártásánál
  • Blogbejegyzések illusztrálásánál
  • Alkalmazások tervezésénél
  • Videók feliratozásánál
  • és még sok más helyen, hogy a nyomtatványtervezést és más offline (print) termékeket ne is említsük

Mik voltak a trendek a színek tekintetében 2015-ben?

Erről egy nagyon klassz összefoglalást találtunk a magyar UX/UI szakembereket tömörítő Facebook oldalon. A kreatív kollégák szerint a minimalista irányzat kedvenc színpalettáit legjobban egy Behance-es portfólió foglalja össze. Illetve a Think 360 Studio is írt egy jó összefoglalót arról, hogyan találhatjuk meg a tökéletes színeket a megálmodott designhoz.

színek

Na de mi a trendi színválasztás 2016-ban?

trendi színkombinációk

Akárhogy is keresgéltem ezzel kapcsolatban a neten, egy helyen se találtam jobb összefoglalást, mint a Canva 100 color combinations című bejegyzése. Ezen az oldalon gyakorlatilag tájképeket/csendéleteket képeznek le színkombinációkkal, és ezek alapján választhatod ki a számodra leginkább szimpatikus variációkat. Egyszerűen zseniális. Ide be is csatoljuk most pár kedvencünket.

Van két színem, ami tetszik. Hol tudok hozzá illőket keresni?

Egyértelműen a Materialpalette.com lesz a megfelelő hely rá. Az oldalon két színt kell választanunk, amikből azonnal különböző színvariációkat generál nekünk a rendszer. Hasznos, így érdemes bekönyvjelzőzni ezt is!

színpaletta

Még több hasznos webdesign tippet találsz az Online Marketing Ügynökség blogján!