Amit a WordPress weboldal készítésről tudni érdemes

Mi a WordPress?

A WordPress a világ legnagyobb nyílt-forráskódú, PHP alapú tartalomkezelő- és blog rendszere, azaz CMS-e (Content Management System). A WordPress egy olyan modern publikációs platform, ami főként a jól kezelhetőséget, az esztétikus megjelenést és a webes szabványoknak való megfelelést tartja szem előtt.

Hogyan működik a WordPress weboldal készítés?

A WordPress weboldal készítés folyamata nagyon leegyszerűsítve a következőképp működik:

  • Adott egy domain és egy tárhely, ahol az ügyfél a weboldalát működtetni szeretné (ezek regisztrálásában / előfizetésében természetesen tudunk segíteni).
  • Erre a tárhelyre kerül telepítésre egy WordPress keretrendszer.
  • A WordPress alapú fejlesztések a legtöbb esetben egy előre megvásárolt design sablonra történnek. Ezeket akár eredeti állapotukban is lehet hagyni “csak” ki kell cserélni a bennük található szövegeket és képeket, illetve 100%-osan testre is lehet szabni a cég arculatának vagy egy egyedi webdesign látványtervnek megfelelően.
WordPress weboldal készítése

Miért ajánljuk a WordPress honlapot?

A professzionális igényeket is kielégítő, nyílt forráskódú tartalomfejlesztő- és kezelő rendszernek a rugalmassága mellett nagy előnye, hogy abban az esetleges későbbi fejlesztési igények is költséghatékonyan, a projekt előzményeit nem ismerő külső fejlesztő bevonásával is végrehajthatók.

Miért előny ez?

Sok esetben fordul elő, hogy a cégek a weboldal elkészülte után megszakítják a kapcsolatot a fejlesztő céggel, így később, amikor a kampány kiépítések vagy bármi más kapcsán bele kellene nyúlni a weboldalba, akkor ahhoz vagy nincs hozzáférésük vagy a cég ezt már nem hajlandó megcsinálni, stb. Ebben az esetben egy egyedi fejlesztésű oldalt más fejlesztőnek átadni nem mindig a legegyszerűbb, hiszen ha nincs pontosan dokumentálva hogy mit hova és hogyan rakott a kódban az eredeti fejlesztő, akkor sokszor ezt hatalmas munka kideríteni, s ilyenkor szokták ajánlani az ügyfélnek, hogy inkább új weboldalt hozzon létre.

Ezzel szemben egy WordPress oldal esetében az sem probléma, ha az eredeti WordPress fejlesztő csapattal megromlik / megszakad a kapcsolat, hiszen ebben az esetben a fejlesztést – lévén hogy nagyon sokan ismerik a WordPress kódját – könnyű szerrel rá lehet bízni másra, aki fogja tudni folytatni az oldal üzemeltetését / fejlesztését.