Instagram trendek: we'll plant 1 tree for every pet picture

Az Instagram trendek születése – Ki fog erdőt ültetni kutyás képekért?

Az elmúlt 24 órában új csillag született az Instagram egén, és mindenki kiskutyás-kiscicás képek megosztásába kezdett. Az ígéret szerint minden megosztott képért ültetnek egy fát, így pedig mostanra könnyedén orvosolhatnánk is az erdőírtások problémáját. Na de tényleg kapunk ezért egy erdőt? És egyáltalán ki a felhívás mögötti háttérhatalom, aki óriási faültetésbe kezdene kisállatos képekért?

Instagram trendek: we'll plant 1 tree for every pet picture

Igen hamar milliós nagyságrendben öntötték el az Instagramot a kiskedvencekről posztolt képek a felhívásra reagálva. Az azonban nem is kérdés, hogy feltehetően nem kezdődik ezek után tömeges faültetés. De mitől válhatnak egyáltalán az Instagram trendek ennyire virálissá?

Akkor mondhatjuk, hogy egy tartalom virális, ha ugrásszerűen és organikus módon növekszik nem csupán az elérése, de az általa keltett elköteleződés is. Az adott poszt így saját követőtáborának sokszorosát képes mozgósítani.

A siker titka itt egyértelműen az összetevőkben rejlik:

  • adott egy egyébként is felkapott téma, a faültetés…
  • … amin sokan szeretnének segíteni, és még jobb, ha ezt úgy tehetik, hogy igazából nem kell tenniük érte
  • az új Instagram feature ráadásul izgalmas módját kínálja a jó ügy promótálásának
  • a kiskedvencek képeit egyébként is mindenki örömmel nézegeti
  • és ami még fontosabb, a gazdik is örömmel posztolnak kedvenceikről

Mennyire kövesd az Instagram trendeket vállalkozásként?

A virális Instagram trendek kialakítása nem kis feladat, de nem is feltétlen cél egy vállalkozás számára.
Ha szeretnél hasonlóan vonzó tartalmat alkotni, inspirációkért érdemes körülnézni a korábban már jól teljesített ötletek között, ehhez használhatod például a Viralfindr nevű oldalt. Ezen kívül bevetheted a fenti recept összetevőit vagy körülnézhetsz más platformokon jól működő trendek között. Korábbi cikkünkben pedig mi is összegyűjtöttük a sikeres Instagram marketing alapját képező szabályokat.
Az viszont fontos, hogy az Instagram trendek rövid időn belül alábbhagynak. Nagyon szemfülesnek kell lenned, ha későn kapcsolódnál be, már könnyen visszás is lehet a hatás.

Vissza a faültetésre: Kapunk-e erdőt?

A képek még terjengenek, de sajátot hozzáadni már nem lehet. Időközben pedig az is kiderült, hogy ki áll a felhívás mögött. A Plant a Tree Co. saját oldalára kitett posztban magyarázta a történteket:

Instagram trendek: we'll plant 1 tree for every pet picture

Meg kell hagyni, remek marketing kampányt hoztak össze! Így kell igazán meglovagolni az Instagram trendeket.