Hol teremnek a jó program ötletek? Ilyen a hiteles programajánló

Hol teremnek a jó program ötletek? Ilyen egy hiteles programajánló!

Az internet és az egyre növekvő úti beszámoló blogok csodája, hogy szuper program ötleteket találsz percek alatt online. Másrészről a bőség zavara azt is okozhatja, hogy lemaradsz az igazán jó tippekről, mert nem hiteles program-vagy étteremajánló oldalt böngészel. Cikkünkben bemutatjuk, mire figyelj, ha programtippeket keresel!

Mi lehet a baj egy programajánlóval?

Mint minden vállalkozás, a programajánló oldalak is pénzből élnek, ezért érthető, hogy hirdetéseket helyeznek el az oldalon. Azt viszont régóta tudjuk, hogy attól, hogy valamit hirdetnek, még nem biztos, hogy jó is. Te viszont azért látogatsz el oda, mert klassz programokat keresel magadnak. Azokon a programajánló oldalakon tehát, amik csupa hirdetésekkel vannak tele, igazából csak arról kapsz információt, hogy melyik vendéglátóegységek, turisztikai látványosságok szánnak rá nagyobb összeget a népszerűsítésre.

Szintén gyakran megesik – főként online magazinok esetében -, hogy olyan cikkel találkozol, amit a szerző is csak internetes kutatásból állított össze. Ha alapos, lelkiismeretes ember áll mögötte, legalább arra számíthatsz, hogy rendesen utánanézett a szóban forgó helyeknek – de még ez sem lesz garancia arra, hogy tényleg jó tippeket kapsz.

Mit nézz meg garanciaként az oldalon, ha igazán jó program ötletek után kutatsz?

Saját fotók. Rögtön gyanakodhatsz az oldal hitelességére, ha Google-ból letöltött vagy máshonnan átvett fotók szerepelnek a programajánlatok mellett. Az is joggal merülhet fel benned, hogy egyáltalán mikori fotóról van szó: vajon most is ugyanúgy néz ki a kiszemelt hely?

Élménybeszámolók. A legjobb élménybeszámolók pártatlanok, éppúgy megírják egy-egy hely hátrányait, mint vendégcsalogató pontjait. Magad is megkíméled ráadásul a csalódástól, ha nem túlzott elvárásokkal indulsz a reklám miatt.

Szponzorált tartalommegjelölés. Talán úgy tűnik, mintha épp ellentmondanánk magunknak, pedig nem! Ha 10 cikk között látsz egy szponzorált tartalommegjelölést, nemcsak azt tudod rögtön, hogy az adott oldal valóban feltünteti (az egyébként kötelező) reklámmegjelölést, de azt is, hogy a másik 9 ajánlat saját.

Frissítések. Egyes helyek bezárnak, mások átalakulnak, ilyen az élet rendje. Ezért is nézd meg mindig a cikknél szereplő dátumot, lehet, hogy az ott talált program ötletek évekkel ezelőttiek. A legjobb oldalak épp ezért feltüntetik, ha frissített infóval tudnak szolgálni.

Nagy kedvencünk az Olyanjó! Programajánló oldal, amiről első kézből garantálhatjuk, hogy minden fenti pontot kipipál. Az itt szereplő programok valóban a szerzőpáros kedvenc helyei, az oldal ugyanis azzal a céllal született, hogy az egyre hosszabbra nyúló listát ne csak barátaikkal, hanem a nagyvilággal is meg tudják osztani. Nézd meg magad is, milyen klassz szabadtéri programokat, éttermeket – köztük kifejezetten újhullámos és street food helyeket – találsz itt!