Instagram hirdetés

Instagram hirdetés – Megszületett, megérkezett, de jó!

Régóta függőben volt már, hogy mikor lépi meg az Instagram azt a lépést, hogy hirdetőket is beenged a hírfalunkra. Eddig csak az USA-ban volt elérhető az Instagram hirdetés funkciója és ott is csak meghívásos alapon. Vagyis csak kiválasztott cégek próbálhatták ki, akik alatt inkább a Disneyt és a Coca Colát kell érteni, mint Bill sarki virágüzletét.

A pillanat úgy tűnik elérkezni látszik, hogy bárki számára elérhető lehessen az Instagram hirdetés, mivel ma reggel a következő bejegyzés várta a közösségi média platformon ébredőket:

Instagram hirdetés

Instagram hirdetés

Szóval amit megtudtunk:

  • Az Instagram hirdetések (Az Instagram-Facebook anya-lánya kapcsolatnak köszönhetően) a Power Editorból lesznek menedzselhetőek.
  • Célozni tudunk majd a Facebook célzási rendszerével Instagram profilokra és célozhatunk majd Facebook hirdetéseket is az Instagramos statisztikák alapján felállított célcsoportokra is. Vagyis mindkét platform felhasználja a másikon gyűjtött felhasználói adatokat a keresztbe célzásra.
  • A saját fotóimat és videóimat egyik fél sem használhatja majd fel a hirdetéseihez, az továbbra is személyes tulajdonom marad.
  • A hirdetések egy kis ikonnal lesznek ellátva, amire rákattintva eltüntethetem őket, így szűrve az általam nem relevánsnak tartott hirdetők üzeneteit.

További gyakorlati kérdésekben találtok segédletet az Instagram súgójában is.

Amint indul a gyakorlatban is az Instagram hirdetés, újra jelentkezük, addig is stay tuned!

Ismerd meg a DOPPIO Creative Online Marketing Ügynökség munkáját és kérj ajánlatot projektedhez még ma!