ingyenes képszerkesztő

Online, ingyenes képszerkesztő programok

Sokan azt hiszik, hogy csak méregdrága programokkal készíthetnek profi képeket. Az igazság az, hogy több ingyenes képszerkesztő program is elérhető az interneten melyek, ha mindenre nem is jók, de nagyon sok lehetőséget rejtenek magukban és nem utolsó sorban a számítógép memóriáját sem terhelik le.

A legtöbb ilyen képszerkesztő programot úgy állították össze, hogy az egyszerűbb funkciókhoz ingyenesen, bárki hozzáférhet. A bonyolultabb elemekért pedig bizonyos esetekben fizetni kell. De ahogy már említettük, az „alapfelszereléssel” és némi gyakorlással is gyönyörű képeket készíthetünk. A következőkben ezekből az online használható, ingyenes képszerkesztő programokból mutatunk be néhányat.

PicMonkey

A PicMonkey egy nagyon egyszerűen kezelhető szerkesztőprogram, amivel remek kollázsokat állíthatunk össze különböző képekből – egy korábbi blogbejegyzésünkben mutattunk is néhány ingyenes stock fotó oldalt. Könnyedén változtathatjuk a kép méretét és feliratozhatjuk is az ízlésünknek megfelelő betűtípussal. A kollázs fülre kattintva az egyik legizgalmasabb lehetőség, hogy témához, alkalomhoz illő színmintát is választhatunk. Így repkedhetnek a képünk szélén apró szellemek, de romantikus rózsákkal vagy szívekkel borított paszpartut is készíthetünk, de akár egy komplett képregényvárost is beilleszthetünk a képünkbe. És itt még nincs vége! A kiválasztott mintához illeszkedve a kép szegélyének a színét is megváltoztathatjuk, valamint növelhetjük vagy teljesen el is tüntethetjük azt. A design fülre kattintva még tovább díszíthetjük a képünket. Különböző figurákat, koronát, szíveket, lufikat helyezhetünk el, de állíthatjuk a fényerőt, sőt még a pupillák színét is meg tudjuk változtatni. Érdemes kipróbálni az összes lehetőséget!

Ingyenes képszerkesztő PicMonkey

Ingyenes képszerkesztő - PicMonkey

Tudtad, hogy a Photoshopnak van online és ingyenes képszerkesztő programja is?

Természetesen nem a teljes képszerkesztő készletet tartalmazza az online változat, de azért az Adobe Photoshop Express is remek lehetőséget ad egyszerűbb szerkesztési munkák elkészítéséhez. Ez a program is könnyen kezelhető, bár egy kicsit bonyolultnak tűnhet a Pickmonkey után. Tökéletes képek újrafényeléséhez, átszínezéséhez, elforgatásához és a sok fotót elrontó piros szem kiküszöbölésére is van lehetőség. A különleges effektekből sincs hiány. Például beállíthatjuk úgy, hogy a feltöltött fotónkat vázlatos hatásúnak mutassa és bizonyos szintig retusálásra is van lehetőségünk.

Ingyenes képszerkesztő - Photoshop

Ingyenes képszerkesztő - Photoshop

Az imént említett két programnál nem kellett regisztrálni ahhoz, hogy belevethessük magunkat a szerkesztésbe, de a következő képszerkesztő programnál ezt a lépést nem ússzuk meg.

Canva

Ez nem más, mint a Canva. Érdemes mihamarabb túlesni az ingyenes regisztráción, hogy kipróbálhasd a program nyújtotta lehetőségeket. A Canva-ban saját fotók mellett a programból választott képeket is használhatunk. (Ez esetben bizonyos fotókért fizetni kell.) Ez a program tökéletes választás azoknak, akik sokat posztolnak Facebookra, esetleg blogolnak. A Canva menüjében ugyanis kiválaszthatjuk, hogy mire szeretnénk felhasználni az elkészült képet. Például ha Facebook poszthoz vagy cover fotóhoz szánjuk, a program ennek megfelelően állítja be a képarányokat, hogy azzal nekünk már ne kelljen bíbelődni. A még gyorsabb munkát azzal is segíti, hogy akár betűtípust is feltölthetünk a rendszerbe, így teljesen a saját stílusunkra formálhatjuk a képeket. Persze a Canvában rejlő lehetőségek ennyiben még nem merültek ki. Fedezd fel mindet!

Canva képszerkesztő

Canva képszerkesztő

Ismerd meg a DOPPIO Creative Online Marketing Ügynökség munkáját és kérj ajánlatot projektedhez még ma!