• TeamWorks - társasjáték készítés

TeamWorks – A serious boardgame for organizations

Társasjáték készítés

Kihívás

Bognár Nándor és Martin Hajdu György, vagyis az Önazonos Vezetők szakmai műhely coachai 2018 nyarán találtak meg minket a kéréssel, hogy egy régóta fejlesztés alatt lévő társasjátékuknak tervezzünk együtt professzionális külsőt.

Mivel a játék alapvetően nem egy szórakoztató társasjáték családok számára, hanem sokkal inkább egy céges környezetben, csapatépítőkön játszható professzionális team building és csoport fejlesztő eszköz, ezért fontos volt, hogy a társasjáték tervezés során az üzleti felhasználás legyen az elsődleges szempont.

TeamWorks - társasjáték készítés
TeamWorks - társasjáték készítés
TeamWorks - társasjáték készítés

A megvalósítás

A társasjáték készítés 3 fő fázisból állt:

  • Elsőként próbáltuk a lehető legrészletesebben megismerni a játék komplex logikáját és a játékmenetet, hogy pontosan értsük milyen UX/UI szempontok fognak felmerülni a használata közben.
  • Másodsorban meg kellett tervezni a játékhoz egy olyan vállalati arculatot, mely egyaránt komfortos lehet kis létszámú startupok és nagyvállalati keretek közt dolgozók számára is.
  • Harmadrészt a nyomdai kivitelezés során kellett szupervíziót tartanunk. Ennek célja az volt, hogy biztosítsuk ügyfelünket arról, hogy a kitalált design, elrendezés és elemek nyomda- és csomagolástechnikai szempontból is olyan anyagból és megoldásokkal készüljenek, melyek hosszútávon minőségi és könnyen kezelhető működést biztosítanak.
Társasjáték készítés
TeamWorks - társasjáték készítés

A végeredmény

A folyamat eredményeként egy nagyon klassz társasjáték készült el, melyet az Önazonos Vezető csapata 2018 őszén a Millenárison megrendezésre kerülő Zukunft Personal konferencián mutatott be. A Magyarországon Csapatkártya néven futó játékot egy évvel később, 2019 nyarán angol nyelvre is adaptáltunk, így megnyílt a lehetőség a nemzetközi piacra lépéshez is.

“Köszönöm a munkátokat, mi igazán elégedettek vagyunk a végeredménnyel, tartalmilag, formailag teljes a kép. Köszönöm a higgadt szervezést akkor is, amikor hirtelen besűrűsödtek a feladatok, igények.”

“Zsófi! Le vagyok nyűgözve az eredménytől, a folyamattól, a kreativitásotoktól, az ügyfélélménytől és a gyorsaságtól.”