• Work Force - állásportál fejlesztés

Work Force

Állásportál fejlesztése

Az előzmények

2019-ben a munkaerőpiaci helyzet úgy, ahogy van kihívásokkal teli. Nemcsak a munkaerőhiány miatt, hanem azért is, mert a fehér- és kékgalléros munkaerő megszólítása egyre nehezebbé válik. A hagyományos hirdetési lehetőségek már messze nem hozzák azt a hatékonyságot, amit korábban megszoktunk tőlük. Egyre nagyobb hangsúly tevődik az online recruiting megoldások használatára. Ezt ismerte fel kiválóan a Work Force is, amikor azzal a kéréssel kerestek meg minket, hogy elavult, a jelentkezői adatbázisokat nehezen kezelő oldalukat szeretnék megújítani. Ekkor kezdődött a közös állásportál fejlesztésünk.

Kihívás

Az állásportál fejlesztés során a fő vezér gondolat az volt, hogy a folyamat végén egy olyan website jöjjön létre, amelyen az állásra való jelentkezés olyan pofon egyszerű. Célul azt tűztük ki, hogy maximum 5 kattintásból, mobil felületen is 2-3 perc alatt tudjon jelentkezni bárki, aki érdeklődik a felsorolt álláslehetőségek iránt. Ez a cél határozta meg a felhasználói felület kialakítását és a user experience tervezését, webdesign megrajzolását is.

Work Force - állásportál fejlesztés

Technikai megoldások

A Work Force weboldal az álláshirdetéseket több külső forrásból kéri le, majd ezeket egy közös adatbázisban egyesíti, majd felhasználóbarát módon, könnyen átláthatóan jeleníti meg a frontenden. Hasonlóképpen történik az állásokra való jelentkezés során történő adatátadás is. Ebben az esetben saját rendszerben történő tárolás és feldolgozás után kerülnek egy külső rendszerbe továbbításba a regisztrált jelentkező adatai. Az oldalra regisztrálók ezt követően egy gombnyomással tudnak meglévő adataikkal állásra jelentkezni, mindez a különböző rendszerek összehangolt működésének köszönhető.

Elért eredmények

Ahogy az a fentiekből is kiderül, az állásportál fejlesztés során fontos szempont volt, hogy a Work Force által a mindennapi munkában használt szoftverek minél inkább integrálva legyenek az oldalba. Ezzel szerettük volna biztosítani, hogy a manuális adatfeldolgozási munka minimalizálható legyen, s a cég munkatársainak adminisztratív feladatait a website precíz működése még gördülékenyebbé tegye.