YouTube videó

YouTube videó beágyazása ajánlott videók nélkül

Webfejlesztések vagy honlap frissítések alkalmával gyakorta merül fel a kérdés, hogy miként lehet azt megoldani, hogy egy YouTube-ról beágyazott videó végén ne legyenek automatikusan ajánlott videók.

Miért probléma, ha a YouTube algoritmus ajánl hasonló témájú videókat?

Azért, mert sok esetben egy drágán és színvonalasan elkészített profi videót azért nem merjük használni, mert a videó végén a versenytárs videóját ajánlja fel a rendszer. Vagy éppen egy olyan felhasználónak a privát videóját, aki panaszkodik a termékünkre / szolgáltatásunkra. Így érthető, hogy az ember inkább kikapcsolná szíve szerint ezt a funkciót.

Lássuk, hogyan is kell ezt csinálni!

Először is lépj be a YouTube felületére, és keresd meg a megjeleníteni kívánt videót, amit a honlapba (vagy lehet más platform is) szeretnél beágyazni.

Ha megtaláltad, akkor kattints a “Megosztás” gombra!

YouTube videó megosztás gomb

Ezt követően a feljövő lehetőségek közül válaszd a “Beágyazás”-t!

Ekkor generál neked a YouTube egy olyan linket, ahol a videó lejátszását követően 4 hasonló témájú videót fog ajánlani a videólejátszó. Ha ezt nem szeretnéd, akkor egy lépés van még hátra. Kattints a link alatti “Több” gombra, hogy további beállításokat is láthass! Ekkor látni fogsz egy videóelőnézetet és alatta haladó beállításokat. Itt változtathatod meg a beágyazni kívánt videó méretét is. De ugyan itt találod azt a beállítást is, hogy “Ajánlott videók megjelenítése, amikor a videó befejeződik”. Ennél kell kiszedni a pipát a jelölőnégyzetből, és máris módosulni fog a beágyazáshoz adott link egy ilyen taggal ” ?rel=0 “. Ez felel majd azért, hogy miután lejátszotta valaki a YouTube videót, az ne ajánljon neki hasonló tartalmakat.

YouTube ajánlott videók megjelenítése

Így már nyugodtan beágyazhatod a kapott linket bárhová, nem áll fenn a veszély, hogy a videódat nézegető felhasználó más által  előállított tartalommal is találkozzon a videó lejátszását követően.

Ismerd meg a DOPPIO Creative Online Marketing Ügynökség munkáját és kérj árajánlatot projektedhez még ma!